2022. szeptember 28., szerda

Edinburgh

Essen szó most a skót fővárosról hát. Meglehetősen könnyen megközelíthető repülővel Budapestről, és a reptér sincs túl messze a várostól, jómagam villamossal tettem meg a távolságot kb 45 perc alatt. Vicces volt az út amúgy, a lelkiismeretes kalauz, a jegyük kezelése közben, jótanácsot adott egy vidéki családnak, hogyan tudnak családi jegyet venni és spórolni az úton. A szülők erre ráismertek a kalauzra, akivel tavaly ilyenkor is találkoztak, amikor megbüntette őket és elmagyarázta nekik, hogyan kell családi jegyet venni hogy spóroljanak az úton... A történetből két megfigyelés is következik: vannak még következetes emberek, és vannak olyanok akik elfelejtik a dolgokat.
Rengeteg érdekes dolgot lehet megnézni a városban, de még érdekesebb, ha van időnk és lehetőségünk egy kicsit belefolyni annak életébe, részt venni a hétköznapokban. Legyen szó először hát

A vár.



Rosslyn Chapel:
 Egy közeli faluban megbújó kis kápolna, amit a 15. század ott hagyott. Egy főúr építtettem hogy kivásárolja magát a pokolból, de csak egy része épült meg. Belül tele van szebbnél szemm faragványokkal, többnyire bibliai jeleneteket ábrázolva.




Modern művészetek múzeuma. Nem mindenki kenyere, de az épület maga is szép, ha más nem is nyeri el tetszésünk.
Dean's Village:
Gyönyörű lakókörnyezet, csobogó folyó, Fényképezhető régi épületek. Nyugis, sétálható, érdemleges.


Museum of the Mound:
A hely ahol láthatunk egy millió fontot egyben. No meg persze egy csomó mindent megtudhatunk a pénznyomásról és a fontról.


Művészeti múzeumok garmadája:



Utcák és terek:
Scotsman Steps
 








































Esti szórakozás:







Nincsenek megjegyzések: