2009. január 11., vasárnap

jan 11, vasárnap

Ma igazán érdekes helyen voltam, az International Evangelical Church istentiszteletén.
Martinnal mentünk, a német sráccal, aki 2 hónapig Taizé-ben volt nemrég, ami nagyon megfogta. Bitangul nehezen találtam oda, az a nyomorult busz csak nem ott volt, ahol az internet szerint kellett volna lennie!!!
Egy paneltelepen volt a 'templom', 4-5 emeletes épületek között, egy emelettelen tömbben, külső falait megosztva egy ortodox templommal és egy áruházzal. Külsőre olyan, mint a csepeli ÁMK melletti enyhén szocreál ebédlő.
Az egész angolul zajlott, sok ének volt benne egy zöld könyvből zongora- és dobkísérettel. A felépítése nagyjából koppintva van a katolicizmusból, hogy eleje, három olvasmány, prédikálás, hitvallás, Miatyánk, könyörgés, vége, de persze nincsen áldozati liturgia. A prédikálós bácsi Dél-Amerikából jött, és érdekeseket mondott, főleg a hit kiüresedéséről. Hogy a mai ember már nem 'chosen of God', hanem 'frozen of God', meg ilyesmi... A végén egy picurka agapéjuk is volt, és röviden bemutatkoztak az új emberek, mint mi, és kaptak egy kis információs csomagot a helyről. És rém kedvesek, még be is mutattak 2 magyar családnak, Martint meg németeknek.
Aztán találkoztunk a többiekkel a vasútállomáson. Ott volt Elza, a harmadik lány (nem Agatha Christie-i értelemben...), Katka, a cseh szobatársa, Carol és Mattieau, a francia pár, akik csak nehez beszélnek angolul, de rém aranyosak, Orsi, a finnes, Martin, és jómagam. Remekül éreztük magunkat a következő órákban, jártunk egyet a központi parkban, körbejárva egy félig befagyott tavat, ahol csak úgy hemzsegtek a kacsák, látunk 19. századi villákat fából, gyönyörűek, fagyoskodtunk a felhős időben, és jó sokat beszélgettünk.
Ebédidőben, hogy hogy nem, egy télikertbe botlottunk, ahol mindenféle egzotikus dolog nőtt, és ahol elegáns asztalok mellett üldögéltek a finnek. Szóval piknikeltünk :):):) Ki gondolta volna, hogy télen is lehet pikniket tartani???
Remélem, ezt majd még megismételjük!Balról jobbra: Orsi, Carol, Mathieau, Katka, Elza. Lent: Carol, Katka, Martin.

Nincsenek megjegyzések: