2009. január 10., szombat

A Lakás

Tehát a szállásom. Szörnyen nagy! Legalábbis annak tűnik első pillantásra. Van egy benyílóban minikonyha hűtővel-tűzhellyel, és egy külön kis szobában fürdő. Mit ad Isten, ülőkáddal. Még nem ültem le belé...
Van egy ágyan, két asztalom, három székem (négy...villanykapcsoló? Ja nem, az öt...) Az egyik asztal íróaszal, fiókkal, a másik étkezőasztalnak lett kikiáltva. És az egyik szék görgős, amin lehet görögni a szoba egyik végéből a másikba!!

Nos, felszerelést szerencsére hagyott rám eleget az itt lakó (de pszt, ezt ne mondjátok el senkinek, nehogy megtudja a Szerv...), aki valami ínyenc lehetett, mert maradt a konyhában egy üveg olivaolaj, tengerisó, curry, fél csomag cukor és egy üveg különleges kevert bors.
Ezen kívül egy pufikabát, egy sál, egy citromsárga pokróc, párna, törülköző (amit majd kimosok és használok), 6 doboz gyufa, 2 doboz cigarettapapír és egy csomag füstszűrő, egy modem 2 kábellel (amit amúgy nem tudok használni, biztosan kínjában hagyta itt), fél tucat ceruza, cellux, egy marék evőeszköz, 3 serpenyő, 4 tányér, 2 bögre (az egyikben olyan makacs dzsuvával, hogy ki nem tudom tisztítani...) egy felmosókészlet, Cif, ablaktisztító, egy koty öblítő, teaszűrő, fólia, és egy garnitúra ágynemű, amit elcseréltem Orsival egy lábasért, egy ollóért és egy golflabdáért.
Net jó ideig nem volt, meg kellet kábelt is venni, ami mindenki szerint más árban volt, de szerintem sikerült kifognom egy jó olcsót... csak hangsúlyoznám, mennyit szenvedtem vele!!

Amúgy ez az egész úgy néz ki, hogy van az 1B szám alatt egy halom 4 emeletes panel, A-tól H-ig, minden bejárathoz 2 betü tartozik. És van egy földszintes közös helység, amit nem lehet kinyitni. Nem is nagyon szocializálódtunk eddig...


Csak úgy dől a meleg a fűtőtestből, és tegnap meglepetésszerűen felfedeztem egy zacskó jeget és egy narancslevet a mélyhűtőben, meg még valamit, amit nem mertem megnézni, mert mi van, ha elrejtett bűnjel vagy valami??
És vannak cuki kicsi hangyaféléim is, egy nap kb 1, kb egy mm hosszúak. És fenyőkre néz a 3 ablakom, hatalmasak, a fenyők is és az ablakok is, és első éjjel besütött a hold!! Függöny nincs, csak lehúzható sötétítő.
No megyek, jó éjt!

Ez a látvány köszönt, ha kinézek az ablakon, és süt a nap... :)

Nincsenek megjegyzések: